LOGIN

Vitestro haalt €20 miljoen ($22 miljoen) op voor autonoom bloedafnameapparaat

Via Sonder Capital investeert Dr. Fred Moll, medeoprichter van Intuitive Surgical, maker van de bekende da Vinci chirurgische robot, in het versnellen van de commercialisering van Vitestro’s autonome bloedafname-apparaat dat tot een revolutie moet leiden in de meest voorkomende invasieve procedure in de gezondheidszorg
Dr. Fred Moll, Managing partner bij Sonder Capital (links), en Toon Overbeeke, CEO & co-founder Vitestro (rechts)

Utrecht, Nederland, 30 April 2024  – Vitestro, de eerste onderneming die volledig autonome bloedafnameapparaten ontwikkelt, maakt bekend dat het €20 miljoen ($22 miljoen) in financiering heeft opgehaald voor de versnelling van de commercialisering van haar innovatieve robotische bloedafnameapparaat. Vitestro heeft de afgelopen jaren in totaal €46 miljoen ($50 miljoen ) opgehaald uit financieringen en subsidies.

Deze overtekende financieringsronde, mede geleid door investeerder Sonder Capital, met nieuwe investeerder NYBC Ventures en deelname van Invest-NL, het European Innovation Council Fund (EIC Fund) en bestaande particuliere investeerders, zal de commercialisering van Vitestro binnen Europa en de organisatorische uitbreiding naar de Amerikaanse markt ondersteunen.

“We zijn vereerd om de samenwerking met Sonder Capital voort te zetten en zijn er trots op NYBC Ventures, Invest-NL en EIC Fund te verwelkomen als nieuwe investeerders”, aldus Toon Overbeeke, CEO en medeoprichter van Vitestro. “De feedback op onze innovatie van ziekenhuizen, personeel en patiënten is zeer positief, en we staan in de startblokken om ons bereik en onze impact wereldwijd snel uit te breiden.”

Door een combinatie van kunstmatige intelligentie (AI), geavanceerde echografie en robotica stelt Vitestro ziekenhuizen en laboratoria in staat om nauwkeurige, autonome bloedafnames uit te voeren, waardoor de afhankelijkheid van handmatige handelingen wordt verminderd en de tevredenheid van patiënten en zorgmedewerkers kan worden verbeterd.

“Met Vitestro’s technologische doorbraak zijn klinische laboratoria perfect gepositioneerd om de patiëntenzorg te verbeteren en hun zorgactiviteiten te kunnen stroomlijnen “, zegt Dr. Fred Moll, managing partner bij Sonder Capital en medeoprichter van Intuitive Surgical (NASDAQ:ISRG), het bedrijf achter het da Vinci-chirurgische systeem. “De werkdruk voor het personeel in de zorg is ongekend hoog, onder meer door vergrijzing en hoog personeelsverloop. Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor laboratoria om tijdige, accurate testresultaten te leveren. We zijn enthousiast over de vooruitgang die Vitestro boekt en geloven dat ze de bloedafname-ervaring snel zullen moderniseren."

Meerdere Europese ziekenhuizen hebben een pre-order getekend. Naar verwachting vanaf eind dit jaar zullen de eerste apparaten worden ingezet om de werkdruk te verlichten en een consistentere, verbeterde patiëntervaring te bieden. Vitestro leidt momenteel ook de A.D.O.P.T.-studie, wereldwijd het grootste onderzoek met autonome bloedafnameapparatuur.

Vitestro is van plan de financiering te gebruiken voor uitbreiding van haar team om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar een innovatief robotisch bloedafnameapparaat en om additionele productfuncties te ontwikkelen. Vitestro ligt op schema om eind 2024 CE-goedkeuring voor zijn apparaat te verkrijgen. De eerste leveringen van het apparaat zullen naar verwachting ook op dat moment plaatsvinden.

Brian Joseph, commercieel directeur en medeoprichter van Vitestro voegt toe: "Onze technologie vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts in de gezondheidszorg, waar zowel de ziekenhuizen als de patiënt van profiteren. We breiden onze activiteiten actief uit in andere belangrijke internationale markten, met name in de Verenigde Staten."

Ga voor meer informatie over Vitestro en het innovatieve bloedafnameapparaat naar https://vitestro.com.
 

- E I N D E -

Over Vitestro
Vitestro is opgericht in 2017 en zet zich in voor het verbeteren van de bloedafname-ervaring voor patiënten en clinici. Met zijn revolutionaire autonome bloedafnametechnologie en een team van meer dan 70 hoogopgeleide specialisten op het gebied van medische robotica, kunstmatige intelligentie, en commercialisering in de gezondheidszorg, transformeert Vitestro bloedafnames wereldwijd. Vitestro is gevestigd in Utrecht, Nederland.

Ga voor meer informatie naar de officiële website.

Over Sonder CapitalSonder Capital, gevestigd in Silicon Valley, investeert tijd, kapitaal en expertise in early-stage medische technologiebedrijven. Het Sonder Capital-team bestaat uit veteranen op het gebied van medische technologie, met tientallen jaren ervaring als oprichters, operators en investeerders.

Sonder Capital hanteert een hands-on aanpak om innovators te helpen een positieve impact te hebben op gezondheidszorgsystemen wereldwijd. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor het creëren van vele significante openbare en particuliere bedrijven die een positieve invloed hebben gehad op miljoenen patiënten wereldwijd.


Ga voor meer informatie naar de officiële website.

Over NYBC Ventures
NYBC Ventures is een investeringsfonds voor Life Sciences in een vroeg stadium, dat zich toelegt op het versnellen van innovaties op het gebied van bloed- en cellulaire therapieën en aanverwante technologieën. Het fonds investeert in therapieën, hulpmiddelen en innovatieve technologieën om de meest urgente uitdagingen in onze aandachtsgebieden aan te pakken. De missie van het fonds is om het leven van patiënten te verbeteren door therapieën te bevorderen, platforms en technologieën mogelijk te maken en samenwerkingen te stimuleren om de impact van NYBC Enterprises te vergroten.

Ga voor meer informatie naar de officiële website.

Over Invest-NL
Invest-NL is de Nationale Financierings- en Ontwikkelingsinstelling. Als toonaangevende impactinvesteerder is onze missie om financiering te verschaffen aan ondernemingen en innovaties die bijdragen aan een duurzaam en innovatief Nederland. We werken samen met verschillende stakeholders, waaronder ondernemers, andere financiers en investeerders en ontwikkelingsspecialisten uit zowel de publieke als de private sector. Hierbij richten we ons op de overgang naar een duurzame en circulaire economie, het bevorderen van betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg en het stimuleren van technologische innovaties met het Deep Tech Fonds.

Ga voor meer informatie naar de officiële website.

Over EIC Fund
Het European Innovation Council Fund van de Europese Commissie is een agnostisch fonds: het investeert in alle technologieën en verticals, en in alle EU-landen en landen die geassocieerd zijn met Horizon Europe. Het biedt als onderdeel van de EIC Accelerator "blended” finance , een combinatie van equity en subsidies.

Het EIC Fund heeft tot doel een kritieke financieringskloof op te vullen en heeft als belangrijkste doel bedrijven te ondersteunen bij de ontwikkeling en commercialisering van disruptieve technologieën, het overbruggen en aantrekken van marktspelers, en het verder delen van risico's door een groot netwerk van kapitaalverschaffers en strategische partners op te bouwen die geschikt zijn voor co-investeringen en vervolgfinanciering.

Ga voor meer informatie naar de officiële website.

Media Contact

Vitestro, Utrecht, The Netherlands
Harm Hoekstra, Mgr. Marketing & Communications
+31 30 200 4551
publicrelations@vitestro.com

LifeSpring Life Sciences Communication, Amsterdam
Leon Melens
T: 31 6 538 16 427
lmelens@lifespring.nl

Cosmo PR for Vitestro in the United States
Michael Azzano
+1-415-596-1978
michael@cosmo-pr.com

BACK
crossmenu